Oud ijzer Prijs

Oud ijzer Prijs

Wil jij ook je oud ijzer kwijt? Wil je weten wat je oud ijzer nog waard is? Dan ben je op de juiste plek. Op deze site vind je informatie over de prijs van oude metalen.

Wat is nu mijn oud ijzer waard?

Hieronder vind je de meest gangbare prijs voor oud metalen per kilogram. Dit zijn de gemiddelde, actuele dagprijzen voor Belgie en Nederland.

Soort MetaalPrijs
Oud ijzer Shredder€ 0,14 / kg
Oud koper Licht knip€ 4,10 / kg
Oud zink€ 0,85 / kg
Oud lood€ 1,05 / kg
Oud aluminium€ 0,80 / kg
Zwaar Ijzer€ 0,16 / kg
Licht Ijzer€ 0,16 / kg
Gietijzer€ 0,19 / kg
Wit goed€ 0,14 / kg
Huishoud Electronica€ 0,12 / kg
Klein partijen ijzer€ 0,05 /kg
Rvs 304€ 0,90 /kg
Rvs Draaisel€ 0,70 /kg
Aluminium Draaisel€ 0,60 /kg
Aluminium Profiel - Blank€ 1,30 /kg
Nieuwe blank aluminium€ 1,15 /kg
Aluminium gegoten€ 0,85 /kg
Aluminium velgen (schoon)€ 1,15 /kg
Koper Rood€ 4,40 /kg
Koper handgepeld€ 4,80 /kg
Koper messing geel€ 2,65 /kg
Brons€ 3,60 /kg
Kabel Pvc min. 40% koper€ 1,50 /kg
Ijzerdraaisel € 0,15 /kg
Wrakken zonder motor € 120 / ton
Wrakken met motor € 135 /ton
Gietijzeren Automotoren € 190 / ton
Schroot €0,13 /kg
Licht knip€0,15 /kg

Oud ijzer = Geld Waard!

Zoals je ziet is je oud metaal veel geld waard. Dus gooi dit niet zomaar weg want eigenlijk ben je gewoon geld op het stort aan het gooien. Als je een beetje opslagruimte hebt, kan je best je oude metaal stockeren tot je een aantal kilo bij elkaar hebt. Vervolgens kan je contact opnemen met een schroothandelaar. Opgelet: Probeer altijd de juiste prijs te krijgen voor je oude metaal, want zoals ik al eerder vermeld heb is je oud metaal VEEL GELD WAARD.

De oud ijzer prijs varieert

Natuurlijk wordt deze prijs bepaald door vele factoren en blijft deze niet constant . Een belangrijke factor die zeker meespeelt is onze economie. Ook vraag en aanbod speelt hier een grote rol. Daarom is het aangeraden om altijd eerst enkele schroothandelaars te contacteren. Zo kan je vergelijken en te weten komen wat de juiste prijs is voor je oud metalen.

Oud ijzer zelf brengen of laten ophalen?

Oud ijzer wordt zowel van particulieren als van zakelijke klanten aangenomen door de schroothandelaar. Als particulier kan je kiezen of je het oud ijzer zelf tot bij de schroothandelaar brengt of je een afspraak maakt met een schroothandelaar die het oud ijzer dan bij jouw thuis komt ophalen. Normaal krijg je meteen contant geld in de plaats. Als zakelijke klant is het mogelijk om het geld te laten storten op jou zakelijke rekening. Ook zijn de schroothandelaars verplicht om geijkte weegschalen te gebruiken. Deze moeten elk jaar geijkt worden door een gespecialiseerde firma.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *